Miód to zdecydowanie najzdrowsza alternatywa dla cukru białego. Doskonale nadaje się do deserów i napojów, jest naturalny i charakteryzuje się wyjątkowym smakiem. Co więcej, wykazuje szereg właściwości leczniczych, znanych już od pokoleń. Wielu jednak zadaje sobie pytanie, czy cukrzyk może jeść miód? Czytaj dalej i razem z nami rozwiej swoje wątpliwości!
Właściwości zdrowotne miodu dla nikogo nie powinny być zaskoczeniem. Stosowany od pokoleń łagodzi stany zapalne i pomaga walczyć z przeziębieniem. Warto jednak pamiętać, że każdy rodzaj miodu zapewnia inne rezultaty kuracji. Poznaj z nami wszystkie tajemnice, jakie skrywa miód spadziowy. Jak stosować spadź i co decyduje o jej skuteczności? Odpowiadamy!
Już w dzieciństwie dostawałeś herbatę z miodem, kiedy nie czułeś się dobrze? To dlatego, że wszyscy wiedzą, że miód jest bardzo zdrowy! Szybko stawia na nogi, pomaga w leczeniu przeziębień i poprawia pracę organizmu. Ile jednak rodzajów miodu, tyle różnorakich jego właściwości. W jakich przypadłościach miód okaże się niezastąpiony? Jaki miód pomaga na co? Który wybrać? Miód akacjowy czy lipowy?
Miód gryczany uzyskiwany jest z gryki zwyczajnej. Jest to jeden z najciemniejszych miodów. Ma charakterystyczny ciemny kolor, niemal jak mocna herbata. Gdy postawisz go w miejscu, gdzie jest dostęp do światła, jeszcze bardziej ciemnieje. Ma bardzo specyficzny, intensywny, gryczany zapach. Jego smak jest ostry, słodki i lekko piekący. Gryka, z której powstał, jest rośliną uznawaną za leczniczą. Jakie właściwości ma miód gryczany? Na co jest najlep
Naturalny miód to skarbnica cennych składników i prozdrowotnych właściwości. Warto jednak zaznaczyć, że wiele z dostępnych na rynku produktów nie ma z nim nic wspólnego. Co gorsza, większość z nich do złudzenia przypomina wartościowe dary ula. Jak sprawdzić, czy miód jest prawdziwy i nie dać się oszukać nieuczciwym sprzedawcom? Przedstawiamy kilka praktycznych wskazówek, które pomogą Ci zdemaskować podróbki!
  • 1
  • 2
Showing 1 to 5 of 10 (1 Pages)